Клима Сервис - Скопје

Сервис, Монтажа и продажба на клима уреди - Скопје, Македонија

Јавете се на 077 583 877

Плочкар Скопје

Клима Сервис - Скопје

Сервис и поправка на клима уред:

 • Сервис на сите типови на клима уреди, инвертери и обични сплит системи.
 • Замена на компресор
 • поправка на електроника и сонди или заменска нова електроника
 • замена на електрични стартни кондензатори
 • замена на електрични вентилатори, перки, турбини
 • замена на вентили и четврто крак вентил
 • замена на оригинален или универсален далечински управувач
 • полнење и промена на сите типови на фреон

Хемиско и Антибактериско чистење на клима уреди, плус Активна Пареа на 100 °C која ги уништува бактериите во длабочината на изменувачот. Придобивките од Антибактериското чистење се: зголемување на моќноста на клима уредот, односно капацитетот на уредот е повторно 100%, потрошувачката на електричната енергија се намалува за 30-40%, воздухот е чист и нема испуштање на прав, односно просториите се безбедни за сите, вклучувајќи ги и новороденчињата и лица со осетливо здравје.

Монтажа и демонтажа на нови и половни клима уреди.. Покрај избегнувањето на физичко и механичко оштетување на ѕидовите и одредени делови на климатизерот, при расклопување, најважно е да се зачува фреонот во системот. Зошто? На овој начин ќе ги избегнете дополнителните трошоци за полнење на климата со овој гас.

Поплочување Бања или Кујна

Генерален годишен сервис на клима

За да имаме квалитетно греење и ладење со помош на климатизери, истите треба и редовно да ги одржуваме. Кога велиме одржување на климатизери, на прво место мислиме на редовно перење на филтрите за прашина. Перењето на филтрите треба да се прави најмалку еднаш во месецот или почесто, се во зависност од тоа колку често и интензивно го користевме самиот климатизер. Филтрите се поставени на предната страна на клима уредот, одма под заштитната маска. Овие филтри се поставени така, да го спречат продирањето на прашината во самата внатрешност на климатизерот и нејзиното „лепење“ на испарувачот (топлински изменувач).

Со чистењето на овие филтри се добива поголем проток на воздух низ самиот климатизер и се зголемува енергетската ефикасност на самиот уред. Овие филтри можат да се исперат со жешка вода, со помош на обичен туш. Доколку се многу извалкани, филтрите можат да се очистат и со помека четка за да се исчисти прашината која што е наталожена на самите отвори на филтрите. Самата операција на чистењето на филтрите трае околу 20 минути.

Дезинфекција на клима уредот
Од кога ќе се исчистат филтрите, следи дезинфекција на климатизерите. Целта на дезинфекцијата е да се спречи појава на непријатни мириси, како и да се спречи ширење на штетни микроорганизми.

Перење на надворешната единица
Надворешната единица на климатизерот е дел кој што е уште повеќе изложен на надворешната прашина. Најчестиот проблем е собирање на прашината во „саќето“ со што се намалува протокот на воздухот, односно се намалува капацитетот на ладењето, поточно греењето на климатизерот.

Доколку клима уредот не се чисти барем еднаш годишно, а во деловните простории и трговски продавници и почесто му се смалува капацитетот и тој троши повеќе електрична енергија. Редовното одржување на клима уредот се спроведува и од хигиенски причини, а се со цел да се спречат појави на размножување на бактерии и други микроорганизми кој ги вдишуваме.

Предности од редовното одржување на клима уредот:

 • Здравје - се намалува ризикот од чести настинки, алергии, астма
 • Хигиена – нема непријатни мириси и капење на вода од внатрешната единица
 • Економичност – дури и до 30% помала потрошувачка на енергија
 • Функционалност – многу поголема ефикасност и продолжување на векот на траење на клима уредот.

Клима Сервис во Скопје

Доколку барате сервисер за клима уреди на територијата на Скопје?

Услугите ги изведуваме на територијата на Град Скопје и поширокиот Скопски регион: Сарај, Ѓорче Петров, Влае, Даме Груев, Волково, Кучково, Карпош 4, Карпош 3, Карпош 2, Карпош 1, Тафталиџе 1 и 2, Козле, Водно, Капиштец, Злокуќани, Скопје-Север, Бутел 1 и 2, Гази Баба, Кисела Вода, Автокоманда, Ченто, Аеродром, Ново Лисиче, Драчево, Петровец... за повеќе инфо, контакт на тел: 077 583 877 (Сервис за Клима Скопје)

Klima, Клима, Klima Servis Skopje, Клима сервис Скопје, Klima Servis, Клима сервис, Servis za klima, Сервис за клима, Servis za klima uredi, Сервис за клима уреди, Popravka na klima uredi, Поправка на клима уреди, Servis i popravka na klima uredi, Сервис и поправка на клима уреди, Chistenje na klima uredi, Чистење на клима уреди, Hemisko chistenje na klima ured,Хемиско чистење на клима уред, Antibakterisko chistenje na klima ured, Антибактериско чистење на клима уред, Dezinfekcija na klima ured, Дезинфекција на клима уреди,Dopolnuvanje na freon, Дополнување на фреон, Polnenje na freon, Полнење на фреон, Promena na freon, Промена на фреон, Freon za klima, Фреон за клима, Freon klima ured, Фреон клима уред, Freon R22, Фреон Р22, Freon R41OA, Фреон Р41ОА, Montazha na klima uredi, Монтажа на клима уреди, Demontazha na klima uredi, Демонтажа на клима уреди, Prodazhba na klima uredi, Продажба на клима уреди, Refrigerant, Generalno chistenje na klima ured, Генерално чистење на клима уред, Servis za klimauredi, Сервис за климауреди, Mobilna klima, Мобилна клима, Prozorska klima, Прозорска клима, Servis za prozorska klima, Сервис за прозорска клима, Klimatizer, Климатизер, Kompresor klima, Компресор клима, Nadvoreshna edinica klima, Надворешна клима, Inverter klima ured, Инвертер клима уред, Standard split sistemi, Стандард сплит системи, Стандардни оделни системи, Greenje i ladenje, Греење и ладење, Vnatreshna edinica, Внатрешна единица, Klima ured split sistem, Клима уред сплит систем, Клима уред оделен систем, Klima inverter R32gas, Клима инвертер 32гас, Dzidni klima uredi, Ѕидни клима уреди, Klimafonko, Клима фонко, Klimatizacija, Климатизација, Najdobrite Inverter klimi, Најдобрите инвертер клими, Greenje so klima ured, Греење со клима уред, Pumpi za greenje, Пумпи и за греење, Geotermalni pumpki, Геотермални пумпи, Chiler kasetni klimi, Чилер касетни клими, VRV sistem, ВРВ систем, Izolacija za klima uredi, Изолација на клима уреди, Nosach za nadvoreshna klima ured, Носач на даворешна клима уред, Buferi za klima ured, Буфери за клима уред, Lule za nadvoreshna klima ured, Луле за надворешна клима, Amortizeri za nadvoreshna edinica, Амартизери за надворешна единица, Creva za polnenje freon, Црева за понење фреон, Vakumiranje na klima ured, Вакумирање на клима уред, Vakum pumpa za klima ured, Вакум пумпа за клима уред, Manometri za klima ured, Манометри за клима уред, Visok pritisok klima, Висок притисок клима, Nizok pritisok klima, Низок притисок клима, Kapilara za klima ured, Капилара за клима уред, Rele za klima ured, Реле за клима уред, Pumpi vodavozduh, Пумпи водавоздух, Toplotna pumpa, Топлотна пумпа, Voda vozduh, Вода воздух, Servisiranje na sekakov vid klima ured, Сервисирање на секаков вид клима уред, Rezervni delovi za klima uredi, Резервни делови за клима уреди, Ekoloshki freon, Еколошки фреон, Bakarni cevki za klima uredi, Бакарни цевки за клима уреди, Univerzalno dalechinsko za klima, Универзално далечинско за клима уреди, Dalinsko za klima ured, Далечински иправувач за клима уред, Univerzalna elektronika za klima, Универзална електроника за клима уред, kompresor za klima ured, Компресор за клима уред, Четворо крак вентил за клима, Chetvoro krak ventil za klima, Perka za klima, Перка за клима, Ventilator za klima, Вентилатор за клима, Kondezator, Кондезатор, Miris za klima, Мирис за клима, Sonda za klima, Сонда за клима, Kondez Crevo, Кондез црево, Pumpa za kondez, Пумпа за кондез, Drzhach za klima, Држач за клима, Izolir traka za klima, Изолир трака за клима, Ventili za klima, Вентили за клима, Starten kondezator, Стартен кондезатор, Shpungla za chetvoro krak ventil, Шпунгла за четворо крак вентил, Air Conditioner, Air Conditioner repair, Air Conditioner Servis.
Проверете овде за продажба Станови Скопје / Rabota vo Stranstvo за монтажери.

Дополнителни сервиси: Season of Discovery Gold, Lone Wolf, Living Flame, Lava Lash, Crusader Strike, Wild Growth, Shadowstrike, Penance

Посетете ја нашата страница за Soncevi Kolektori.